Selecteer een pagina

Iedereen gebruikt een computer of laptop, maar vaak weet je niet hoe vele onderdelen heten en hoe een computer precies werkt. Om je algemene kennis een beetje aan te sterken is dit natuurlijk interessant! Na het lezen van dit artikel weet je dan ook antwoord op alle vragen over computers bij de volgende pubquiz.

De CPU

Wat is CPU? Een centrale verwerkingseenheid wordt ook wel de centrale verwerkingseenheid of de CPU genoemd. Het woord “CPU” komt van het feit dat het het hart van de computer is; om een ​​computer te laten werken, moeten alle componenten met elkaar zijn verbonden. Elke computer heeft een moederbord. Het moederbord bevat een processor, het geheugen, de videokaart, het communicatieapparaat en de voeding. De processor is het brein van de computer, dat maakt de computer mogelijk.

De processor stuurt instructies naar het geheugen. Het geheugen stuurt de instructies vervolgens naar de andere delen van de computer. Elk onderdeel voert vervolgens de instructie uit, die naar de invoer- / uitvoerapparaten wordt gestuurd. De uitvoerapparaten geven de computer een reactie. Al deze dingen die de processor doet, worden op een centrale locatie op de computer opgeslagen. De centrale verwerkingseenheid is het brein van de computer. Het bevat alle interne componenten van de computer.

Waarom heeft een computer een processor?

Een computer is niets meer dan een reeks processen die hun eigen onafhankelijke bewerkingen uitvoeren. Het systeem is nergens anders op gebaseerd. Het werkt volgens zijn eigen regels. De belangrijkste reden dat een computer een processor heeft, is het versnellen van de verwerking van instructies. Als je de processor vertraag, vertraag je de hele computer. De processor dient dus als het interne computerbesturingssysteem.

Aangezien de interne controle van de computer afhankelijk is van de processor, zijn er veel problemen mee verbonden. Zie je, de interne klok wordt ook wel de klokkentoren genoemd. Het is verbonden met de processors via een of meer seriële lijnen.

Een CPU zorgt ervoor dat jouw computer dus goed kan functioneren. Zonder een CPU zou je niet kunnen werken of je favoriete films kunnen kijken. Een computer zonder CPU is dan ook waardeloos!