Selecteer een pagina

Om een bad te nemen wanneer je slecht ter been bent, kan al een hele uitdaging zijn en moet er vooral op gepast worden, dat men niet zal uitglijden. Wie onder alle omstandigheden toch zelfstandig in bad wil, kan zo een douchestoel aanschaffen. Die zijn te krijgen in een groot aantal uitvoeringen en moet het zo mogelijk zijn om wel de juiste uit te kiezen. Voldoende steun bij het zitten is belangrijk en mogen de armsteunen ook niet ontbreken. Door de poten te verstellen in de gewenste hoogte, zal het zitten en opstaan geen problemen opleveren. Om alle delen van het lichaam goed te kunnen bereiken, bevindt zich op het zitgedeelte in de meeste gevallen een uitsparing en moeten de aanwezige openingen ervoor zorgen, dat het water niet blijft liggen. Na het gebruik kan de stoel in een hoekje worden geplaatst of kunnen sommige modellen worden dichtgeklapt. Zulke modellen kunnen ook overal naartoe meegenomen worden. Het schoonkrijgen van de douchestoel is eenvoudig klaar te spelen dankzij het gebruikte aluminium voor de frame en het kunststof.

NaamMaximaal belastbaar gewicht Met handgreep / handgrepen In hoogte verstelbaar Meer informatie
Drive douchestoel130 kgJaJa
Drive douchestoel dsf 130130 kgJaJa
vidaXL Douchestoel100 kgJaJa
Parcura douchekruk120 kgJaJa
Opvouwbare Douchestoel Drive DSF 130130 kgJaJa

Drive douchestoel duro kd plus met rugleuning

Bij het douchen is het belangrijk, dat personen die slecht ter been zijn, kunnen beschikken over voldoende steun en kan een verkeerde beweging anders wel voor een lelijke val zorgen. Met een douchestoel wordt de kans daarvoor sterk verkleint en is de Drive douchestoel duro kd plus met rugleuning – hoogte verstelbaar voor elke gewenste hoogte in te stellen. Zo zit men altijd comfortabel en levert het opstaan en zitten geen problemen op. De zitting is ligt hellend om het water te geven weg te stromen en zijn er stevige handgrepen aanwezig. Belangrijk zijn de stevige rubberen uiteindes en zal de Drive douchestoel duro kd plus met rugleuning – hoogte verstelbaar zo niet snel wegslippen. Schoonmaken van de stoel is een fluitje van een cent dankzij het gebruik van aluminium en kunststof. De stoel kan tot een gewicht van 130 kg dragen en weegt zelf 2.3 kg.7

Meer informatie & bekijk prijs

Drive douchestoel dsf 130 opvouwbaar

Een douchestoel maakt een groot verschil uit bij het douchen van personen die slecht ter been zijn en biedt het de mogelijkheid, om in alle rust, een uitgebreidt bad te nemen. De Drive douchestoel dsf 130 opvouwbaar – hygiene uitsparing beschikt over een ruime zitting zodat men altijd comfortabel zit. Er bevindt zich een uitsparing aan de voorzijde van de zitting voor wat extra hygiene. Alles is er bij deze douchestoel op gericht, om elk deel van het lichaam zonder moeite te kunnen bereiken. De Drive douchestoel dsf 130 opvouwbaar – hygiene uitsparing is in hoogte verstelbaar en kan bovendien na het gebruik dichtgeklapt worden. Dat is een groot voordeel omdat de stoel op zo een wijze na het gebruik in de badkamer kan blijven. Het gebruik van duurzame materialen als kunststof en aluminium zorgen ervoor, dat ondanks al het water en vocht, de stoel lang mee zal gaan. Kan ook door meerdere personen gebruikt worden.

Meer informatie & bekijk prijs

vidaXL Douchestoel

het levert altijd een extra voordeel op wanneer er gerekend kan worden op een multifunctionele douchestoel. Dat is het geval bij de vidaXL Douchestoel wit aluminium omdat de armleuningen en die voor de rug apart verwijdert kunnen worden. Zo kan binnen een paar tellen een badstoel worden gecreeerd. De rugleuning kan zowel naar voren als naar achteren worden geschoven en zorgt dat, samen met de in hoogte verstelbare poten, ervoor, dat het er nooit aan zitcomfort zal ontbreken. Dat is een belangrijk punt bij het gebruik van een douchestoel. Voor het wegstromen van het water, zijn er openingen aanwezig in de zitting. De handgrepen zijn onder een hoek met de zitting geplaatst en kan men zo bij het opstaann en zitten, de kracht van de armen beter gebruiken. De vidaXL Douchestoel wit aluminium is uitstekend bestand tegen vocht en kan ook door meerdere personen gebruikt worden. Het maximaal toelaatbaar gewicht bedraagt 100 kg.

Meer informatie & bekijk prijs

Parcura douchekruk / badstoel met rugleuning

Een douchekruk maakt het voor velen die toch wel wat extra steun kunnen gebruiken in de badkamer mogelijk, om zelfstandig een bad te kunnen nemen of wordt het een stuk eenvoudiger voor de begeleider. De zitting van de Parcura douchekruk / badstoel met rugleuning – wit zorgt er niet alleen voor dat er geen water op blijft zitten, maar zorgt ook een zithouding waar de gebruiker zich gelijk comfortabel bij zal voelen. De poten zijn in hoogte verstelbaar en wel van 34,5 tot 52 cm. Het verstellen gaan snel dankzij het drukknop systeem en beschikken de poten allemaal over stevige dikke rubberen uiteindes om het wegslippen van de Parcura douchekruk / badstoel met rugleuning – wit te voorkomen. De stoel is geschikt voor een maximaal gewicht van 120 kg en is het aluminium en kunststof prima bestand tegen al het vocht inde badkamer.

Meer informatie & bekijk prijs

Opvouwbare Douchestoel Drive DSF 130

Niet alleen in huis, maar bijvoorbeeld ook op vakantie in het hotel of de bungalow, is voor velen de hulp van een douchestoel onmisbaar. De Opvouwbare Douchestoel Drive DSF 130 – max 130 kg komt daarom altijd wel van te pas omdat het snel op te klappen is en daardoor met gemak in de kofferbak past. Door het gebruik van aluminium en kunststof is de stoel ook nog licht en mag er zo altijd gerekend worden op deze handige douchestoel. De hoogte is instelbaar en zorgen de stevige armsteunen voor voldoende steun bij het opstaan en zitten. Schoonmaken van de stoel levert geen problemen op en bevindt er zich ook een hygiene uitsparing aan de voorzijde van het ruim zitgedeelte. Dankzij het gebruikt aluminium en kunststof gaat de Opvouwbare Douchestoel Drive DSF 130 – max 130 kg lang mee en bedraagt het maximum gewicht 130 kg.

Meer informatie & bekijk prijs