Selecteer een pagina

Het komt wel aardig van te pas, zo een drempelhulp en zijn er verschillende modellen te vinden om drempels varierend van 15mm tot zelfs 15 cm. Dankzij een drempelhulp kan bijvoorbeeld een steekwagen of zelfs een rolstoel, zonder veel inspanningen over de drempel heen worden gereden. Hulp van een begeleider is daarbij niet nodig. Omdat een drempelhulp overal voorhanden moet zijn, is het wel belangrijk, dat het overal naartoe meegenomen kan worden. Veel modellen komen daarom met een handgreep en neemt zo een drempelhulp nooit veel ruimte in. De hellingshoek is nooit groot en zal het dus een kleine inspanning vergen. Ook voor auto’s en lichte vrachtauto’s, is het mogelijk om een drempelhulp aan te schaffen. Belangrijk bij de aanschaf is de breedte en moet het ook nog voldoende grip bevatten om wegslippen te voorkomen. Vervaardigd uit rubber of metaal, kan de drempelhulp ook gewoon buiten worden gelaten.

NaamMateriaal Product hoogte KleurMeer informatie
RUBBEREN DREMPELRubber10 cmZwart
Rubber drempelhulpRubber10 cmZwart
Prohob RubberRubber10 cmZwart
Roege international DrempelhulpRubber12 cmZwart
Deluxe DrempelhulpAluminium20 cmGrijs

Oprijhelling rubber

Voor het overbruggen van drempels in het huis of elke andere locatie, is de een drempelhulp onmisbaar. Zo kan men zonder moeite met steekwagens of zelfs een kinderwagen, over zo een drempel heen zonder de hulp in te roepen van een ander. De Oprijhelling rubber – heavy duty 49 x 32 x 10 cm 10 kilo is stevig uitgevoerd en zal zelfs een zwaarbeladen steekwagen er zonder moeite overheen kunnen.  De hoek is daarbij niet te stijl en biedt het rijvlak over inkervingen om voor wat extra grip te zorgen. het geheel is uitgevoerd uit rubber en weegt deze oprijhelling 10 kg. Om het snel te kunnen (ver)plaatsen, bevindt er zich een handgreep aan de onderzijde.  Ook handig dus voort personen die spullen moeten bezorgen en waarbij zo een drempelhulp een waar verschil zal uitmaken.

Meer informatie & bekijk prijs

Rubber drempelhulp

Wie met een  krui- of steekwagen over een nogal hoge drempel heen moet, zal het wel leuk vinden wanneer ere en drempelhulp beschikbaar is. De Rubber drempelhulp 10 cm kan voor drempels tot zelfs 15 cm worden gebruikt en is lekker breed (60 cm). Zo kunnen de meeste rolstoelen er bijvoorbeeld ook over en is de drempelhulp uitgevoerd van stevig rubber dat met gemak grote gewichten kan dragen. Aan de bovenzijde zijn er dwars op de rijrichting inkervingen aangebracht en zorgen die voor extra grip. De onderzijde is hol uitgevoerd waardoor het gewicht van de Rubber drempelhulp 10 cm toch aan de lage zijde is.Het rubber gaat lang mee en is goed bestand tegen alle weersinvloeden. Deze drempelhulp, kan dus ook gewoon bij de buitendeuren worden gelaten. Voor wat kleinere wielen is deze drempelhulp wel niet geschikt.

Meer informatie & bekijk prijs

Prohob Rubber oprijhelling met handvat

Ook voor een auto is het soms nodig om over hoge drempels heen te komen en zorgt men er zo voor, dat  er geen schade wordt veroorzaakt aan de banden of het onderstel. Zo een drempelhulp moet dan natuurlijk ook wel in staat zijn om het gewicht te dragen zonder enige moeite en heeft de Prohob Rubber oprijhelling met handvat laadcapaciteit van 7,5 ton. Ook lichte vrachtwagens en busjes kunnen er dus gebruik van maken en zorgt de breedte van 49cm ervoor, dat er genoeg ruimte beschikbaar is voor de banden. Met een gewicht van 10.15 kg is de  Prohob Rubber oprijhelling met handvat eenvoudig te verplaatsen. Ook neemt het vanwege de compacte afmetingen niet veel ruimte in beslag en kan het overal naartoe worden genomen. Natuurlijk ook handig voor het vervoeren van steekwagens of stootwagens over drempels heen.  Met voldoende grip op het oprijvlak en is ook de onderzijde wat grof uitgevoerd om wegslippen te voorkomen.

Meer informatie & bekijk prijs

Roege international Drempelhulp

Soms is een kleine hulp al voldoende omdat zelfs een lage drempel nu eenmaal voor wat uitdagingen kan zorgen. zulke lage drempels treft men meestal binnenshuis aan en past de fraai vormgegeven Roege international Drempelhulp 1,5 cm zwart 120 mm x 900 mm daar helemaal bij. Deze drempelhulp beschikt over randen die naar  zijdes toe hellen waardoor het vanuit elke richting betreden kan worden. Het oppervlak is wat grof uitgevoerd waarbij er op een deel ervan een hokjesmotief is aangebracht. Opvallend is de breedte en bedraagt die 90 cm. Zo kan de Roege international Drempelhulp 1,5 cm zwart 120 mm x 900 mm bij elke deur worden geplaatst en kan met gemak met alles overheen worden gereden, van een kinderwagen tot aan een rolstoel. Het stevig rubber kan het gewicht wel aan.

Meer informatie & bekijk prijs

SecuCare Drempelhulp

Het oogt wel apart, de SecuCare Drempelhulp, Type 2, 400×780 mm, hoogte toepasbaar 30-70 mm, maar is het gelijk ook te zien, dat het hier gaat om een drempelhulp die wel tegen een stootje kan. Het aluminium maakt deze drempelhulp ook geschikt voor gebruik buitenshuis en is het gewicht dus toch zo laag als mogelijk gehouden. Dankzij de handgreep, vormt het verplaatsen geen probleem. Veel ruimte neemt deze drempelhulp niet in beslag en beschikt de plaat aan de bovenzijde over motieven die het slipgevaar moeten verminderen. De breedte bedraagt 70 cm en is het dus ruim voldoende voor gangbaar gebruik zoals het rijden van een rolstoel over drempels heen of een steekwagen. De maximale belasting bedraagt 150 kg en kan er dus met een gerust hart van gebruik worden gemaakt.

Meer informatie & bekijk prijs