Selecteer een pagina

Een kleine ondersteuning kan al een groot verschil uitmaken en is de kruk daarom ook onmisbaar voor personen die niet volledig of helemaal geen gebruik kunnen maken van hun benen. Dit gebrek wordt dan opgevangen door de kracht van de armen en wordt zo een kruk gebruikt om de nodige steun te bieden. Het is dan ook begrijpelijk, dat er nogal wat eisen zijn waaraan zo een kruk moet voldoen. De nodige steun aan de bovenarm en de stevige handgreep, het dient er allemaal voor, om te voorkomen dat er geen kans is op het wegslippen van de kruk vanonder de armen. Het geheel wordt afgerond met een stevig rubberen dop aan de onderzijde. Een goede loophouding is primair bij het gebruik van een kruk en zijn de boven- en onderzijde daarom aan te passen in lengte. Dat kan middels drukknoppen en kan het manchet aan de bovenzijde open of half dicht uitgevoerd zijn. Het draaggewicht moet altijd in de gaten worden gehouden en is het soms wel handig om een set van twee aan te schaffen.

NaamMateriaal OpvouwbaarHoogte instelbaar Meer informatie
Ergonomische ElleboogkrukkenAluminium | Kunststof NeeJa
Elleboogkrukken ZwartAluminiumNeeJa
Ergonomische Elleboogkrukken met Anatomische handgrepenAluminium | KunststofNeeJa
Excelcare ElleboogkrukkenPlasticNeeJa
Elleboogkrukken Blauw-NeeJa

Ergonomische Elleboogkrukken Loopkrukken

Om een goede grip te krijgen en het lichaam niet meer te belasten dan nodig is, moet een elleboogkruk verstelbaar zijn, niet alleen in hoogte bij het onderstuk, maar ook voor de armen. Zo kan de Ergonomische Elleboogkrukken Loopkrukken Ziekenhuiskrukken met Anatomische handgrepen door iedereen worden gebruikt dankzij de verstelbare mogelijkheden en komen ze beide ook nog in een handige travelbag. Meenemen kan dus snel en discreet gebeuren. Om het wegslippen te voorkomen, bevinden er zich rubberen poten aan de onderzijde en zijn handgrepen zacht uitgevoerd. Dat maakt het mogelijk om zonder de armen overmatig te belasten, gebruik te kunnen maken van deze elleboogkruk. De hoek die het bovenstuk maakt, zorgt ervoor, dat de gewrichten het gewicht beter kunnen dragen. Het manchet is half gesloten en blijven de armen dus stevig omgeven. Geschikt voor een gewicht tot 120kg en verstelbaar tot een hoogte van 129,5cm.

Meer informatie & bekijk prijs

Elleboogkrukken Zwart

Een elleboogkruk moet in staat zijn om het gewicht evenredig te verdelen en moet dat ervoor zorgen, dat de armen niet snel vermoeid zullen raken. Omdat het gebruik van zo een kruk vaak voor een lange termijn is, moet ook rekening gehouden worden met de gewrichten. De Elleboogkrukken Zwart, Anatomische Handvatten, Gesloten Manchet, tot 160 kg bieden daarom voldoende mogelijkheden voor het verstellen, zowel aan de onderzijde als de bovenzijde. Door het instellen van de juiste afmetingen, worden er tal van klachten voorkomen. Aan de onderzijde bevinden zich er stevige rubberen poten om het wegslippen te voorkomen en zijn de handgrepen uitgevoerd van stevig aanvoelend kunststof en anatomisch. Het gesloten manchet voorkomt ook het wegslippen van de kruk van onder de armen. Uitgevoerd in zwart kunststof en metaal en instelbaar tot een lengte van 110 cm.

Meer informatie & bekijk prijs

Ergonomische Elleboogkrukken met Anatomische handgrepen

Voor een kruk moet het mogelijk zijn om de lengte in te stellen naar die van de gebruiker en moet dat niet alleen kunnen voor het onderste gedeelte, maar ook de bovenzijde. Bij de Ergonomische Elleboogkrukken met Anatomische handgrepen, is de hoek zodanig geplaatst, dat de armen niet snel vermoeid zullen raken. De handgrepen zijn zacht uitgevoerd en voorzien van een eindstop om wegglijden te voorkomen. Naast de handgrepen, is het manchet half gesloten en blijft de arm dus onder alle omstandigheden aan de kruk. Met genoeg verstelmogelijkheden en de juiste grip dankzij de handgrepen en het manchet, is de Ergonomische Elleboogkrukken met Anatomische handgrepen zeker wel  een topper te noemen. de lengte kan tot 129,5 cm versteld worden en kan het een gewicht va 120 kg aan. De blauwe kleur doet bovendien fris aan en zijn de krukken zo ook snel te vinden.

Meer informatie & bekijk prijs

Elleboogkrukken anatomisch handvat

Ondanks de eenvoud die de Elleboogkrukken anatomisch handvat nieuw Excelcare uitstraalt, is  er veel tijd eraan besteedt, om het de juiste ondersteuning te laten bieden aan de armen. Die moeten namelijk het gewicht van het lichaam kunnen dragen en is dat meestal ook het geval voor langere periodes. Dankzij de anatomische vormgeving in combinatie met het licht gewicht, zijn deze krukken voor iedereen bestemd en worden er bij de aanschaf twee geleverd. De verstelbare mogelijkheden bevinden zich niet alleen aan de onderzijde, maar ook de bovenkant. Voor het daadwerkelijk gebruik is het daarom beter, om de gewenste lengte in te stellen en zo te zorgen voor een optimaal resultaat. De handgrepen liggen stevig in de hand en is het manchet helemaal gesloten. Zo wordt er voorkomen, dat men per ongeluk zal wegslippen. De langste afstand bedraagt 128 cm en kunnen de Elleboogkrukken anatomisch handvat nieuw Excelcare een gebruiker tot een gewicht van 120 kg aan.

Meer informatie & bekijk prijs

Elleboogkrukken Blauw

Voor het wat zwaarder werk, zijn de Elleboogkrukken Blauw, Anatomische Handvatten, Gesloten Manchet, tot 160 kg uitermate geschikt en bieden zij daarom ook optimale steun. Zo zijn de rubberen pootjes aan de onderzijde breed uitgevoerd en bevindt zich er een eindstop bij de handgrepen. Dat zorgt er allemaal wel voor, dat bij het lopen met deze krukken, die niet snel zullen wegslippen. Het manchet is half open uitgevoerd en worden de armen er niet alleen stevig door omklemd, maar maken ze het mogelijk de krukken snel te kunnen “dragen”. Alles is er dus op gericht, om de gebruiker alle comfort en veiligheid te bieden. Ook bijdragende aan het comfort, zijn de instelmogelijkheden van de lengte, zowel aan de onder- als de bovenzijde. Daarvoor is er geen speciaal gereedschap nodig en dient alleen maar de drukknop in het juiste “oogje” worden geklikt. De maximale lengte bedraagt 110 cm.

Meer informatie & bekijk prijs