Selecteer een pagina

Een looprek dient als steun voor personen die niet meer over de mogelijkheid beschikken om zelfstandig voort te bewegen en voor wie een kleine steun al voldoende is om toch zonder tussenkomst van een ander, gebruik te kunnen maken van faciliteiten zoals het bad en toilet. Dat zorgt ook voor een onafhankelijk gevoel en kunnen zo tal van activiteiten zonder hulp van een begeleider worden uitgevoerd. Belangrijk hierbij is ook, dat de kans op slippen sterk wordt vermindert. Aan de onderzijde van de poten bevinden er zich daarom stevig en breed uitgevoerde rubberen dopjes. De handgrepen aan de bovenzijde dienen voldoende houvast te bieden en zijn er modellen te vinden waarbij de poten scharnierend zijn aangebracht. Zo blijven tijdens het lopen altijd twee poten op de grond en mag er onder alle omstandigheden worden gerekend op de extra steun van zo een looprek. Voor het vinden van de optimale loophouding, zijn de poten in hoogte verstelbaar. Ook belangrijk om mee te nemen, is de breedte van zo een rek omdat het wel handig is wanneer bij het gaan naar het toilet, de rek tot aan de pot kan worden gebracht.

NaamMateriaal Max. belastbaar gewichtHoogte instelbaarMeer informatie
Medidu lichtgewicht looprekKunststof150 kgJa
Thuasne Looprek VastAluminium100 kgJa
Aidapt looprek met sta op hulpAluminium 133 kgJa
Drive looprek Gecko StarrPlastic 120 kgNee
Aidapt looprek brede basisAluminium180 kgJa

Medidu lichtgewicht looprek met scharnieren

Een looprek dient de nodige steun en moet het zelfs voor zij die nauwelijks kracht in hun been hebben, mogelijk maken, om toch zelfstandig te kunnen functioneren. Belangrijk daarbij is zeker het gewicht van zo een looprek en weegt de Medidu lichtgewicht looprek met scharnieren (Inklapbaar) daarom maar 1.8 kg. Dat vormt echter geen belemmering voor de stevigheid van deze looprek en zit alles robuust in elkaar, ook het scharnier. Die zorgt er namelijk voor, dat het mogelijk is om steeds met twee poten te kunnen steunen op de grond. Met maar een minimale inspanning komt men dus vooruit en beschikken alle vier poten natuurlijk wel over stevige rubberen doppen. Zo kan men zelfs in natte ruimtes zoals in de badkamer, de Medidu lichtgewicht looprek met scharnieren (Inklapbaar) gebruiken. De rek is trouwens breed genoeg om ook over de toiletpot te gaan en zal het zitten en opstaan geen probleem vormen. Opklapbaar en zijn de poten in hoogte verstelbaar.

Meer informatie & bekijk prijs

Thuasne Looprek Vast

Voor het bieden van voldoende steun, ook zijdelings, is het goed om over een looprek te beschikken die aan de zijkanten doorloopt en waar men ook bij balansproblemen, kan rekenen op de nodige ondersteuning. Bij de Thuasne Looprek Vast – Lichtgewicht – 1,8 kg loopt men daarom niet voor, maar voor het grootste deel in de rek en bevinden de handgrepen zich aan de weerszijden. Aan beide kanten van zo een handgreep bevinden zich opstaande randen en zullen de handen niet kunnen wegslippen. Dat kan ook gezegd worden van de poten die alle 4 beschikken over stevige rubberen stoppen. Om het loopcomfort te verhogen, is de Thuasne Looprek Vast – Lichtgewicht – 1,8 kg licht uitgevoerd en in hoogte verstelbaar. Dat kan tot 85 cm gebeuren. De maximale belasting bedraagt 100 kg en is de rek uitgevoerd in blauw en zwart.

Meer informatie & bekijk prijs

Aidapt looprek met sta op hulp

Een looprek moet ook overal naartoe mee te nemen zijn omdat de gebruiker er nu eenmaal niet zonder kan. Ook bespaart het de eventuele begeleiders wel veel energie en is het daarom wel handig, dat de Aidapt looprek met sta op hulp – inklapbaar binnen een paar tellen ingeklapt kan worden en zo overal naartoe meegenomen kan worden. de rek is vervaardigd uit aluminium en zorgt de knik aan de achterzijde ervoor, dat men bij het opstaan over een optimale grip kan beschikken. Er bevinden zich daarom ook handgrepen in het knikgedeelte en kan men zo in twee stappen op de juiste hoogte komen. De poten zijn instelbaar en beschikken over stevige rubberen nopjes. Het gewicht bedraagt maar 2.6 kg en bedraagt het belastbaar gewicht maximaal 133 kg. De breedte is ruim genomen en kan men de Aidapt looprek met sta op hulp – inklapbaar, tot aan het toilet komen. Dankzij het gebruikt materiaal, ook geschikt voor natte ruimtes.

Meer informatie & bekijk prijs

Drive looprek Gecko Starr opvouwbaar

Een correcte loophouding draag zeker veel bij aan de mate waarin het gemak en de veiligheid van een looprek te beleven is en horen verstelbare poten daar zeker wel bij.  Stevig moet ook het frame in elkaar zitten om te voorkomen dat die zal gaan vervormen onder het gewicht van de gebruiker en die zelfs het evenwicht zo verliezen.  Bij de Drive looprek Gecko Starr opvouwbaar – max 120 Kg hoeft er daarvoor echter gelukkig niet gevreesd te worden omdat de scharnierpunten weinig ruimte bieden voor speling. Opklappen is eenvoudig dankzij de centraal geplaatste drukknop. Niet alleen het opklappen, maar ook het weer openklappen is hierdoor snel gedaan. Door de brede achterzijde (52cm) past de Drive looprek Gecko Starr opvouwbaar – max 120 Kg zonder moeite over een toiletpot heen. Het laag gewicht van 2,5 kg zorgt  voor wat meer gemak tijdens het lopen.

Meer informatie & bekijk prijs

Aidapt looprek brede basis

Het is belangrijk, dat bij en looprek er sprake is van voldoende ondersteuning en worden zo zeker tal van ongelukken voorkomen. Dat is zeker ook het geval wanneer de persoon in kwestie slecht ter been is en de balans snel kan kwijtraken.  Met dit op het oog, is de Aidapt looprek brede basis – hoogte instelbaar van 77 t/m 87cm ontworpen en mag de gebruiker dus altijd op voldoende steun rekenen, vooral wanneer natte ruimtes zoals de badkamer ermee worden aangedaan. De diepte bedraagt 50 cm en is men omringd door het rek voor zijdelingse steun. Met stevige rubberen uiteinden aan de poten en handgrepen waar men zich goed aan kan vasthouden, is het altijd een looprek die steun zal bieden en is het in hoogte verstelbaar tot 87 cm.

Meer informatie & bekijk prijs