Selecteer een pagina

Om mobiel te kunnen blijven, ook bij een verminderde valideit, zijn hulpmiddelen onmisbaar en vervult een rollator daarbij een belangrijke rol. Het gaat om een vrij eenvoudig ontwerp, maar zorgt het er toch voor, dat het voor velen mogelijk wordt, om toch wel zelfstandig te kunnen lopen. Het komt allemaal door de steun die het biedt bij het opstaan, zitten en natuurlijk het lopen. De banden zijn dan ook uitgevoerd in rubber en zorgt dat voor meer grip. Uitglijden is er dus niet bij en beschikt zo een rollator ook nog over remmen om onder alle omstandigheden   de controle te blijven behouden. Het is nu eenmaal de bedoeling, dat men er zelfstandig mee op pad kan en betekent het ook, dat zo een rollator mee moet kunnen met verschillende soorten ondergrond, of het nu gaat om een gladde tegelvloer of de ongelijke tegels van de stoep. Het is begrijpelijk, dat er ook de mogelijkheid is om er spullen op te plaatsen en is het natuurlijk mogelijk om de hoogte aan te passen. De zwenkbare wielen dragen ook aardig bij aan de manuevreerbaarheid van zo een rollator. Het kunnen opklappen van zo een rolator behoort ook tot de mogelijkheden en mag het zo nergens ontbreken.

NaamMaximaal draagvermogen Aantal wielenOpvouwbaar Meer informatie
Medidu Premium Lichtgewicht Rollator130 kg4Ja
Adhome Rollator Gigo120 kg4Ja
Rollator double, lichtgewicht rollator113 kg4Ja
Lichtgewicht rollator Eco120 kg4Ja
Rollator Quatro130 kg4Ja

Medidu Premium Lichtgewicht Rollator

Het valt bij deze rollator gelijk op, date r een flinke draagtas/bak zich erop bevindt en kunnen tal van spullen er dus mee worden meegenomen. De bovenzijde is bovendien glad uitgevoerd en kan het dienen om er bijvoorbeeld een bord of schaal mee naar de keuken of woonkamer te brengen. De Medidu Premium Lichtgewicht Rollator (Opvouwbaar) is dus niet alleen bestemd voor gebruik binnenshuis, maar is het ook de bedoeling, dat ermee ook buitenshuis vlot mee bewogen kan worden. Er zijn twee stevige handgrepen aanwezig en zijn de handels voor de remmen ook groot uitgevoerd. Zo kunnen die al met weinig inspanning worden ingedrukt en bestaat er geen kans op slippen. Omdat de Medidu Premium Lichtgewicht Rollator (Opvouwbaar) licht is uitgevoerd, levert het nauwelijks weerstand op tijdens het lopen en stelt het de gebruikers in staat, om onvermoeiend, relatief grote afstanden af te leggen. Ook een stevig zitje is er aanwezig samen met een comfortable leuning.

Meer informatie & bekijk prijs

Adhome Rollator Gigo – opplooibaar

Met een rollator wordt het voor vele slecht ter been zijnde personen eindelijk mogelijk om toch wel zichzelf te kunnen behelpen en zonder hulp dus in het huis, maar ook daarbuiten, rond te kunnen lopen. Een rollator is daarbij meer dan een loopsteun alleen en bewijst de  Adhome Rollator Gigo – opplooibaar – met stokhouder, mand, zitje en rugsteun dat heel goed. Na het lopen zullen de benen zo vermoeid raken en kan deze rollator daarbij ook als zitje worden gebruikt. Speciaal daarvoor is er een rugleuning aanwezig en een stevig, vlak zitje. Die kan ook gebruikt worden om er spullen zoals een bord of een kan op te plaatsen. Aan de voorzijde bevindt zich een mandje die altijd van te pas zal komen, zeker wanneer men besluit om eens buiten het huis een wandeling te maken. Een tablet- en wandelstokhouder horen er ook allemaal bij en kan deAdhome Rollator Gigo – opplooibaar – met stokhouder, mand, zitje en rugsteun dus gebruikt worden om alle benodigde spullen, in één keer mee te nemen.  Vouwbaar en lichtgewicht dankzij het aluminium frame.

Meer informatie & bekijk prijs

Rollator double, lichtgewicht rollator

Met een rollator worden er mogelijkheden geschapen voor personen die anders afhankelijk zouden zijn van de steun van anderen. De Rollator double, lichtgewicht rollator, kleur antraciet, is stevig uitgevoerd en kan dankzij een vernuftig systeem, dubbel worden opgeklapt. Dit maakt het vervoer in de kofferbak van de auto mogelijk en blijft er nog voldoende ruimte over voor andere spullen. De rollator is voorzien van dubbele handremmen en een aparte parkeerrem. Die moet het wegrollen voorkomen wanneer de Rollator double, lichtgewicht rollator, kleur antraciet wordt gebruikt als zitje. Daarvoor is er een brede rugleuning aanwezig en een ruim zitvlak. Om spullen mee te kunnen vervoeren, kan er ook gekozen worden voor een gesloten tas. Dat voelt altijd het prettigst aan en is er eveneens een houder voor de stok aanwezig. Zo kunnen op de wandel alle spullen meegenomen worden en helpt het lichte gewicht ook een aardig handje bij. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Meer informatie & bekijk prijs

Lichtgewichtrollator Eco

Met een rollator is het eindelijk mogelijk om zelfstandig zowel binnen- als buitenshuis, de nodige stappen te zetten en moet het comfort daarbij niet ontbreken. Dat komt in de vorm van grote wielen die ook raad weten met bijvoorbeeld de voetpaden in het park, stevige remmen om de controle blijven te behouden en natuurlijk een rek om spullen in te plaatsen. Deze zijn allemaal wel te vinden in de Lichtgewicht rollator Eco en kan dit model ook nog opgeklapt worden waardoor het met gemak past in elke kofferbak. Dankzij het lage gewicht en de grote wielen, is het mogelijk om zonder moeite grote afstanden af te leggen en is er ook een rek aan de bovenzijde aanwezig om kleine spullen zoals een kan of bord, op te plaatsen. Een stokhouder is inbegrepen en is dit een stevige rollator die ook met gemak schoon te krijgen is.

Meer informatie & bekijk prijs

Rollator Quatro

Naast het bieden van steun bij het lopen, moet een rollator ook de mogelijkheid bieden om bij vermoeide benen, erop te kunnen zitten. Dit maakt de Rollator Quatro – Blauw- opvouwbaar – 10,2 kg tot zo een geliefde “partner” en is het geschikt voor personen tot 130kg. De bouw is uitgevoerd in stevige (blauwe) metalen buizen en zijn de voorste wielen zwenk baar. Dat betekent een grote mate van flexibiliteit bij het lopen en zorgen de twee stevige remmen ervoor, dat het per ongeluk wegrollen  er niet bij hoort.  Ook parkeerremmen horen erbij om bij het zitten op de Rollator Quatro – Blauw- opvouwbaar – 10,2 kg, wegrollen te voorkomen. Een ruime, stevige rek bevindt zich aan de voorzijde en kunnen op de bovenste vlakke rek, ook wat kleine spullen geplaatst worden. voor het vervoer over grote afstanden in de kofferbak, kan de rollator opgeklapt worden en is de hoogte instelbaar voor een optimale looppositie.

Meer informatie & bekijk prijs