Selecteer een pagina

Het is toch wel leuk, dat het mogelijk is om ondanks een handicap of een tijdelijke invaliditeit, toch met een rolstoel in staat te zijn haast overal naartoe te kunnen en kan het natuurlijk ook door een andere persoon worden voortgeduwd. De grote wielen zorgen ervoor, dat de stoel over kleine obstakels heen kan en zijn er aan de zijkanten de handgrepen te vinden om de rolstoel zelf voort te bewegen. Een voetensteun mag er niet ontbreken en kunnen die bij de meeste modellen verwijdert of opgeklapt worden. Verstelbare handsteunen behoren ook tot de opties die er soms aangeboden worden en kan er met de rolstoel zo tot aan tafel geschoven worden. Naast de verstelmogelijkheden, moet het ook voor de begeleider mogelijk zijn om zonder al te veel moeite, de stoel voort te duwen. Stevige handgrepen horen er dus bij en zijn er soms ook remmen inbegrepen. Na het gebruik of voor het vrevoer over grote afstanden, moet het mogelijk zijn om de stoel op te klappen en kunnen de wielen bij de meeste modellen middels een speciaal systeem, eenvoudig verwijderd worden. Schoonmaken van de rolstoel moet geen uitdaging zijn en is de bekleding daarom ook daarop aangepast.

NaamMaximaal draagvermogenElektrischWielmaat Meer informatie
Aqulia Rolstoel Opvouwbaar130 kgNee24 inch
Drive Rollator Diamond Deluxe130 kgNee-
Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel MultiMotion M5130 kgNee24 inch
Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel Paris Lite113 kgNee24 inch
Opvouwbare Rolstoel Excel G-Lite PRO113 kgNee24 inch

Aqulia Rolstoel Opvouwbaar Blauw

Een rolstoel moet altijd wel in staat zijn om zonder moeite voortbewogen te worden en speelt het ook een belangrijke rol, of het overal naartoe kan worden meegenomen. Dit is zeker wel het geval bij de Aqulia Rolstoel Opvouwbaar Blauw omdat de wielen middels een simpele beweging los te krijgen zijn en de rest van de rolstoel kan worden opgeklapt. Zo neemt het niet veel ruimte in en kan de rolstoel met gemak overal naartoe worden meegenomen. De voetsteunen zijn afneembaar en kunnen ook zowel naar binnen als naar buiten gezwenkt worden. ondanks de Aqulia Rolstoel Opvouwbaar Blauw eenvoudig en snel opgeklapt kan worden, is het stevig genoeg om vele jaren mee te gaan. De bekleding laat het toe om alles snel schoon te krijgen en kan de rolstoel tot een gewicht van 130kg dragen. De voorste zwenkwielen en de stevige handgrepen aan de achterzijde, zorgen er allemaal voor, dat de stoel met gemak voort te duwen is.

Meer informatie & bekijk prijs

Drive Rollator Diamond Deluxe

Multifunctioneel zijn biedt altijd de meeste voordelen en kan dat zeker gezegd worden van de Drive Rollator Diamond Deluxe. Deze combineert de functies van rolstoel en rollator in één en zorgt dat voor een ongekend comfort bij het vervoer of het zelf proberen te lopen. Na een lang herstel bijvoorbeeld waarbij men eerst gebruik moet maken van de rolstoel en daarna met behulp van de rollator zelf de eerste stappen zelf mag zetten.  Voor de rollator functie zijn er twee remmen aanwezig en zijn de handgrepen stevig uitgevoerd. De voorste wielen zijn zwenk baar. De voetensteunen kunnen worden verwijderd en zijn zowel het zitvlak als de rugleuning uitgevoerd in comfortabel kunststof. Dat zorgt er ook voor, dat het opklappen geen probleem vormt en de Drive Rollator Diamond Deluxe overal naartoe mee te nemen is.  de optie bestaat er ook, om deze rollator/rolstoel met luchtbanden te bestellen en zo te genieten van wat meer comfort.

Meer informatie & bekijk prijs

Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel MultiMotion M5

Comfortabel moet een rolstoel wel zijn en doet de Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel MultiMotion M5 – 50 cm daar een extra schepje op door de rolstoelkussen van 4cm dik die meegeleverd wordt. Voeg daar ook nog de half neerklapbare rugleuning en de verstelbare voetsteunen aan toe en het is duidelijk, dat het hier gaat om een rolstoel waar men zonder moeite vele uren op kan doorbrengen. Schoonmaken vormt geen probleem dankzij de speciale bekleding en de aluminium frame. De banden gaan ook lang mee en zijn vervaardigd van polyurethaan. Zo worden alle schokken samen met de bekleding opgevangen en beschikt de Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel MultiMotion M5 – 50 cm over remmen. Dat maakt het voor de begeleider eenvoudig om op een hellend vlak op een veilige wijze de stoel voort te duwen. Wie dat zelf wil doen, kan dat ook met gemak dankzij de ruime handgrepen aan de weerszijden van de wielen en het lichtgewicht. Opklapbaar en zijn de wielen en voetsteunen apart te verwijderen.

Meer informatie & bekijk prijs

Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel Paris Lite

Van een rolstoel wordt er meestal wel verwacht, dat het snel beschikbaar is en natuurlijk zonder al te veel inspanningen, vervoerd kan worden in de kofferbak. Dat maakt het nu eenmaal mogelijk om voor de persoon in kwestie voor wie de stoel nodig is, om toch overal naartoe te gaan en daarbij mobiel te zijn. De Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel Paris Lite laat zich niet alleen binnen een paar tellen opvouwen in een klein pakketje dankzij de afneembare wielen en voetsteunen, maar is ook nog superlicht. In combinatie met de polyurethaan wielen, biedt dat een groot voordeel en laat de stoel zich niet alleen gemakkelijk voortduwen, maar ook met gemak door de gebruiker zelf.  Apart zijn ook de in hoogte verstelbare handsteunen en zorgt deze optie ervoor, dat de Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel Paris Lite zich tot aan tafel laat plaatsen. De rolstoel is in zwart uitgevoerd met een rode bekleding en onderscheidt het zich dan ook van de meeste andere rolstoelen.

Meer informatie & bekijk prijs

Opvouwbare Rolstoel Excel G-Lite PRO

Een rolstoel hoeft er niet meer saai of “ouderwets” uit te zien en is het gelijk aan de Opvouwbare Rolstoel Excel G-Lite PRO 24″ zitbreedte 40 cm te merken, dat het hier gaat om een apart vormgegeven stoel die niet alleen modern oogt, maar ook praktisch is ontworpen. Zo zijn de armleuningen verstelbaar en is het frame vervaardigd uit aluminium. Door gebruik te maken van kunststof voor de zitting en leuning, wordt een totaalgewicht van ongeveer 12 kg bereikt. Niet alleen voor de persoon die de Opvouwbare Rolstoel Excel G-Lite PRO 24″ zitbreedte 40 cm zal voortduwen, is dit prettig, maar zeker ook wanneer de stoel zelf zal worden voortbewogen. De handgrepen aan de wielen zijn beide stevig uitgevoerd en bieden de banden minder weerstand dankzij het gebruik van polyurethaan. Opklappen en meenemen is snel gedaan en zijn zowel de wielen als de voetsteunen apart te verwijderen. Dankzij de bekleding levert het schoonmaken geen problemen op.

Meer informatie & bekijk prijs