Selecteer een pagina

Wat extra mobiliteit kan nooit kwaad en is het in tal van gevallen zelfs vereist. Het is een feit, dat er dankzij een scootmobiel veel actiever deelgenomen kan worden aan een sociaal leven en kunnen ook de boodschappen worden gedaan of een wandeling worden gemaakt. De wijze waarop een scootmobiel zich laat bedienen, verlaagt de drempel voor de aanschaf en is er ook geen rijbewijs voor nodig. Dankzij de uitgebreide infrastructuur waarover ons land nu eenmaal beschikt, kan je met een scootmobiel flink op weg. De maximum snelheid is gesteld op 25km/u en is het nu gangbaar, dat ze elektrisch aangedreven zijn. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook het budget omdat er nu eenmaal geen benzine aangeschaft hoeft te worden. Uit balans raken met een scootmobiel is er niet bij, omdat er altijd sprake is van 3 of 4 wielen. Er zijn zelfs scootmobielen te koop, die helemaal afgesloten zijn en dus over portieren beschikken. Zulke modellen zijn geschikt voor alle jaargetijden. Op zo een wijze kan men altijd beschikken over een vervoer.

NaamMaximaal draagvermogenMaximale snelheid Aantal zitplekkenMeer informatie
Waffie scootmobiel160 kg25 km/h 2
Scootmobiel shoprider cabin160 kg15 km/h1
Scootmobiel Duo Twist159 kg10 km/h 2
IVA E1000 Scootmobiel190 kg20 km/h 1
Elektrische scootmobiel150 kg19 km/h 1

Waffie scootmobiel

Wie wil er nu niet mobiel zijn en ontbreekt het er gelukkig niet aan keuzemogelijkheden. Apart en zeker van deze tijd, is de Waffie scootmobiel. Deze heeft meer het voorkomen van een mini –auto en kan dankzij de 3 wielen rap door alle wegen en bochten. Naast de wendbaarheid, is ook het “verbruik” apart. Het gaat namelijk om een elektrische aandrijving en bedraagt de radius 45km met een volle lading. De snelheid bedraagt maximaal 25km/u en biedt de Waffie scootmobiel plaats aan twee personen. Het maximaal draaggewicht bedraagt 160 kg. De ramen en deuren kunnen in zomer open worden gehouden en gaan die lekker dicht in een regenbij of bij lage temperaturen. De Waffie scootmobiel is hierdoor geschikt voor alle jaargetijden en kan men zo onder de meest gangbare omstandigheden mobiel blijven. De luchtbanden dragen bij aan het rijcomfort en kan de batterij eenvoudig worden verwijdert.

Meer informatie & bekijk prijs

Scootmobiel shoprider cabin

Met een scootmobiel is het mogelijk om met het meeste gemak die een auto te bieden heeft, rond te mogen rijden. Zo beschikt de Scootmobiel shoprider cabin over  wielen en een volledig gesloten cabine. De deur gaat open net als die van een auto en bevinden er zich zelfs zowel voor als achter, ruitenwissers. Dit draagt niet alleen bij aan de veiligheid tijdens het rijden, maar geeft duidelijk aan , dat deze compacte eenzitter bestemd is voor alle jaargetijden. De actieradius bedraagt 50 km en is de maximale snelheid 15km/u. Het ruim bereik zorgt ervoor, dat de Scootmobiel shoprider cabin ook prima gebruikt kan worden om op stap te gaan of bezoekjes af te leggen bij personen die wat verder woonachtig zijn. Het maximaal toelaatbaar gewicht bedraagt 160kg en bedraagt de totale lengte 160 cm bij een breedte van 73 cm. Parkeren vormt dus nooit een probleem en laat deze scootmobiel zich handig door het verkeer heen maneuvreren.

Meer informatie & bekijk prijs

Scootmobiel Duo Twist

Deze scootmobiel oogt zeker apart en komt dat mede door de twee naast elkaar geplaatste stoelen en dubbele koplampen. Die geven de Scootmobiel Duo Twist ook gelijk een wat sportievere “look”. Het is dan ook de bedoeling dat met dit stevig karretje flink mee zal worden rondgereden en bedraagt de actieradius 50km. Dat is ruim en dragen de  luchtbanden ook bij aan het comfort. De banden zijn vrij groot uitgevoerd en geven deze scootmobiel een bodemvrijheid van15 cm. Dankzij het vermogen van 1492 Watt, biedt dat een mate van vrijheid die ervoor zorgt, dat ook op bospaden of in het park, deze scootmobiel zijn weg zal weten te vinden. Het maximaal draagvermogen bedraagt 159 kg.  Het stuur is verstelbaar en bevinden er zich stevige armleuningen aan de zijkanten. Zo wordt men goed ondersteund en kan de Scootmobiel Duo Twist een snelheid halen van 10km/u. Handig is het draagmandje aan de voorzijde.

Meer informatie & bekijk prijs

IVA E1000 Scootmobiel

Het biedt nog altijd een ongekende vrijheid wanneer men kan rekenen op een scootmobiel en kunnen zo zelfstandig tal van activiteiten worden ontplooid. Denk maar aan het halen van boodschappen of het brengen van een bezoek aan een vriend. Met de IVA E1000 Scootmobiel Zilver zal dat bovendien in stijl gebeuren omdat deze zilver gespoten scootmobiel modern is uitgevoerd. Zo doen de achterlichten denken aan die van een auto en is de comfortabele stoel ook iets dat gelijk zal opvallen. Deze beschikt namelijk over een armleuningen die kunnen worden opengeklapt om het in- en uitstappen ongehinderd te laten plaatsvinden. Onder de zitting bevindt er zich een opbergvakje en kan er optioneel nog een fraaie topkoffer worden besteld. De 10 inch wielen in combinatie met de krachtige motor, kunnen de IVA E1000 Scootmobiel Zilver tot wel 20km/u voortstuwen. Er bevindt zich een cruisecontrol waarmee respectievelijk snelheden van 6, 15 en 20km/u kunnen worden ingesteld. De actieradius bedraagt 55 km en is het draagvermogen 190 kg.

Meer informatie & bekijk prijs

Elektrische scootmobiel DD-19455

Voor zij die wat slecht ter been zijn, biedt een scootmobiel ongekend veel mogelijkheden en kan men eindelijk eens zelfstandig op stap. Met de Elektrische scootmobiel, geen rijbewijs nodig. Topper van het jaar 2019 – DD-19455 kan dat ook nog voor relatief grote afstanden omdat de actieradius 55 km bedraagt. Daarna kan de batterij binnen 7 tot 8 uren volledig opgeladen worden.  Met de 3 luchtbanden en de zit met armsteunen wordt een optimaal rijcomfort bereikt en bedraagt de snelheid maximaal 25km/u. Met de verlichting is het dik in orde en zijn er twee zijspiegels aanwezig om altijd voldoende zicht te hebben. Onder de zitting bevindt zich een opbergvakje en doen de 10 inch aluminium velgen sportief aan. Het draagvermogen bedraagt 150 kg.

Meer informatie & bekijk prijs