Selecteer een pagina

Een steun tijdens het lopen of het wandelen, is zeker onmisbaar wanneer men toch niet meer zo jong in de benen is. Een wandelstok staat ook nog deftig en geldt dat zeker voor de modellen die over een houten handgreep beschikken. Ongeacht het materiaal waaruit zo een handgreep is vervaardigd, moet die altijd stevig in de handen zitten en moet dat het wegslippen voorkomen. Een koordje zit er altijd ook aan om de stok altijd bij de hand te hebben. Belangrijk is de onderzijde en moet die niet alleen breed uitgevoerd zijn, maar moet het zodanig in elkaar zitten, dat wegslippen op zelfs een glad oppervlak zoals een tegelvloer, niet zal plaatsvinden. Bij sommige modellen is de poot extra breed uitgevoerd. Cruciaal voor een goede loopositie, is de lengte van de wandelstok en kan die natuurlijk ingesteld worden. Bij de aanschaf dient er ook gekeken te worden naar de mogelijkheid om de stuk te kunnen opvouwen. Meenemen van de stok is zo een stuk eenvoudiger en zijn de meeste stokken geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

NaamMaximaal gebruikersgewichtOpvouwbaar In hoogte verstelbaarMeer informatie
Wandelstok - Opvouwbaar115 kgJaJa
Aidapt wandelstok110 kgJaJa
Twin Grip Cane Wandelstok-JaJa
Benson Care Wandelstok115 kgJaJa
Wandelstok - zwart135 kgNeeJa

Wandelstok – Opvouwbaar

Voor een stevige wandeling of gewoon om er even in het huis meet e lopen voor wat extra steun, een wandelstok mag daarbij niet ontbreken, vooral wanneer de voeten wat eerder dan gewend, vermoeid raken. Een wandelstok moet daarom wel stevig genoeg zijn om al het gewicht zonder moeite te kunnen dragen en moet er daarnaast ook een stevig eindstuk aanwezig zijn om wegslippen te voorkomen. De  Wandelstok – Opvouwbaar – Linkshandig & Rechtshandig – Zwart is daarnaast ook nog opklapbaar in 4 delen en kan zo overal naartoe meegenomen worden. de handgreep is naast comfortabel, ook zodanig uitgevoerd, dat wegslippen van de hand er niet bij is. samen met het aanwezig koortje, blijft de Wandelstok – Opvouwbaar – Linkshandig & Rechtshandig – Zwart altijd aan de handen. Verstelbaar in hoogte van 90 tot 98 cm. Het  maximaal draaggewicht bedraagt 115 kg.  Komt met een kunststof handgreep en is geschikt voor zowel links als rechts handigen.

Meer informatie & bekijk prijs

Aidapt wandelstok

Met een wandelstok op stap oogt niet alleen heel chique, maar is het een onmisbare hulp voor zij die een extra steuntje wel goed kunnen gebruiken. De Aidapt wandelstok houten handgreep – opvouwbaar is stevig uitgevoerd en komt met 5 instellingen voor de hoogte. Dat kan van 82 tot 92 cm en is de handgreep vervaardigd uit hout. Dat oogt niet alleen heel mooi, maar vormt het samen met de aluminium stok, een stevig geheel dat wel lang mee zal gaan. Aan de onderzijde bevindt zich er een stevig rubberen eindstuk en wordt er zo genoeg weerstand geboden om wegslippen te voorkomen. De  Aidapt wandelstok houten handgreep – opvouwbaar is na gebruik opklapbaar in 4 delen en past zo  met gemak in een tas. Een stevig koord bij de handgreep zorgt ervoor, dat de Aidapt wandelstok houten handgreep – opvouwbaar niet eenvoudig uit de handen zal glippen.

Meer informatie & bekijk prijs

Twin Grip Cane Wandelstok

Een wandelstok is niet alleen nodig om bij het lopen wat steun te bieden, maar kan ook dienen als basis voor tal van andere activiteiten.  De Twin Grip Cane Wandelstok – Opvouwbaar – Hulpmiddel is daarom ook bijzonder omdat het komt met een ingebouwde LED flashlight. Zo kan men in het donker eindelijk met een goed overzicht op pad en is de bediening op een handige manier in het handvat aangebracht. De flashlight is fel genoeg om de hele omgeving mee te kunnen verlichten.Wie bij het opstaan wat extra steun nodig heeft, zal dat vinden bij de handgreep die zich wat lager bevindt. Deze is vervaardigd van zacht kunststof en geldt dat ook voor de bovenste. Beide zijn ruim uitgevoerd en liggen altijd stevig in de hand. Ook bijzonder aan de Twin Grip Cane Wandelstok – Opvouwbaar – Hulpmiddel, is het voetstuk en bestaat die uit 4 afzonderlijke pootjes. Dat biedt onder alle omstandigheden genoeg grip en kan het bovenstuk dankzij het kogelscharnier in alle richtingen worden gedraaid.  Opvouwbaar tot een hoogte van 30 cm en in lengte te verstellen van 86 tot 96 cm.

Meer informatie & bekijk prijs

Benson Care Wandelstok

Lekker eens zelf op stap gaan, of het nu gewoon naar de buren is of de winkel in de buurt, een wandelstok kan het verschil uitmaken  en moet die natuurlijk licht van gewicht zijn.  De Benson Care Wandelstok – Opvouwbaar – Linkshandig & Rechtshandig – Zwart weegt maar 337 gram dankzij het gebruik van aluminium en kunststof. Dat heeft echter geen afbreuk gedaan aan de stevigheid van deze wandelstok en is hij geschikt voor een gewicht tot 115 kg. De hoogte is bovendien verstelbaar van 90 tot 98 cm. Aan de onderzijde bevindt zich een rubberen eindstuk die niet alleen de nodige grip biedt, maar ook het zonder geluid kunnen lopen ermee. De handgreep ligt stevig in de hand en bevindt zich er ook een polsbandje. Na gebruik of voor het vervoer, kan de stok in 4 delen worden opgeklapt.

Meer informatie & bekijk prijs

Wandelstok – zwart

Wie op zoek is naar een eenvoudige, maar tegelijk ook robuuste wandelstok, zal dat wel vinden in de Wandelstok – zwart. Deze is speciaal ontworpen met een optimale grip in gedachten en is het voetstuk daarom breed uitgevoerd.  Op een lichte helling lopen of een on even oppervlak levert geen problemen op en ligt de kunststof handgreep altijd stevig in de handen. Een koord hoort er ook bij en bestaat de rest van de Wandelstok – zwart uit aluminium. Daarmee is deze wandelstok ook gelijk licht. Voor het instellen van de hoogte zijn er een aantal oogjes te vinden aan de onderzijde samen met een drukknop. Zo kan de hoogte van 79 tot 106,5 cm zonder gebruik van gereedschap ingesteld worden.  geschikt voor ook wat langere personen dus en bedraagt het maximaal toelaatbaar gewicht 135 kg.

Meer informatie & bekijk prijs